Wednesday, 28 June 2017

Owari no Seraph (Seraph of the End) - manga/anime păreri și opinii


Personajele principale (de la stânga spre dreapta): Yūichirō Hyakuya, Shinoa Hiiragi, Shihō Kimizuki, Yoichi Saotome, Norito Goshi, Sayuri Hanayori, Shigure Yukimi, Mito Jujo, Guren Ichinose, Shinya Hiiragi, Krul Tepes, Lest Karr, Lucal Wesker, Mikaela Hyakuya & Ferid Bathory.


Deși la prima vedere, 終わりのセラフ (Owari no Serafu, eng. Seraph of the End, ro. Serafimul Sfârșitului) pare o altă manga shounen care va fi uitată imediat ce a fost terminată (și credeți-mă, am citit o groază din astea), aceasta include o poveste mult mai profundă și întunecată decât lasă de înțeles primele capitole sau anime-ul (care, am aflat că a fost animat de studio-ul care animase și Attack on Titan cu câțiva ani înainte de lansarea anime-ului acesta în 2015 și a devenit pus într-o perspectivă negativă deoarece a fost considerat o copie a acelui anime main stream). Manga include multe aspecte care dacă nu ai citit light novels (ro. romanele ușoare) nu vei înțelege povestea în capitolele noi.
Da, acest manga are o serie de light novels intitulate Seraph of the End: Guren Ichinose: Catastrophe at Sixteen (ro. Serafimul Sfârșitului: Guren Ichinose: Catastrofă la 16 ani) care este un prolog la manga fără de care nu recomand citirea poveștii manga și o altă serie intitulată Seraph of the End: The Story of Vampire Mikaela (ro. Serafimul Sfârșitului: Povestea Vampirului Mikaela) care redă evenimente din manga din copilăria lui Mikaela la orfelinat (și înainte) și în orașul vampirilor înainte și după eșuarea planului de scăpare a copiilor din orfelinatul Hyakuya din perspectiva lui.

De aici încolo, tot ce voi posta va conține SPOILERS, deci dacă nu ați citit manga, totul este pe riscul vostru.
________________________________________________________________

Poveste/Rezumat: După ce un virus necunoscut omoară toți adulții de pe Pământ, vampirii îi iau pe singurii supraviețuitori a acestei catastrofe ca animale (eng: livestock) pentru sângele lor, copiii sub 13 ani. Printre aceștia se află și orfelinatul Hyakuya, iar cel mai nou membru al acestora, Yūichirō are o dorință puternică: să distrugă toți vampirii din lume și să scape cu familia sa.
Trec 4 ani de când aceștia se află în orașul vampirilor, iar Mikaela se apropie de un nobil pe nume Ferid Bathory și îi oferă sânge în schimbul a mici cadouri pentru familia sa. Acesta de fapt are un plan de scăpare și reușește să fure un pisol și acesta își ia familia și încearcă să scape. Din păcate, Ferid află acest lucru și îi omoară pe toți membrii ai familiei. Mikaela, pe moarte, îl ajută pe Yuu să scape. Dupa ce iese la suprafata, Yuu il intalneste pe Guren (a.k.a. persoanjul principal al nuvelelor prolog) care il adopta, iar acesta jura ca isi va razbuna familia si va omori toti vampiri.
Dupa alti 4 ani, Yuu isi face noi prieteni, care devin cunoscuti ca Shinoa's Squard, si intra in Demon Moon Army. Insa exista un plot twist (care nu prea e, deoarece inca din primul volum al manga este dezvaluit, iar anime-ul il distruge cu acel opening lol). Mika a fost transformat in vampir de regina acestora, Krul Tepes (lol, a trecut un timp indelungat de cand nu am mai auzit ceva legat de Romania in Japonia, iar acesta este tot despre vampiri). Acesta afla de experimentele care erau facute pe oameni inca dinainte de moartea aproape totala a populatiei planetei: Seraph of the End (mai multe despre acestea sunt dezvaluite ori in capitolele recente, ori in nuvele). Aparent, orfelinatul Hyakuya nu era ceea ce parea pe dinafara. Acolo, toti copii erau experimentati, inclusiv Mika si Yuu. (Daca in celelalte manga shounen pe care le urmaresc, antagonistul este decis de la inceput si nu prea se schimba, aici, nu sunt inca sigura cine este antagonistul. La inceput, par a fi vampirii, in orice caz.) Dupa enorm de multe eforturi, Mika reuseste sa se reuneasca cu Yuu, iar acesta se alatura grupului pentru a putea sa ucida toti vampiri? pentru a-l salva pe Guren? pentru a ii opri pe oameni? Sa fiu sincera, nici eu nu stiu cum va decurge povestea, dar este foarte interesanta. :)

No comments:

Post a Comment